İSTANBUL / ESENYURT - Yusuf Akdaş İlkokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan 2024 Salı günü saat 11.00'da okulumuz bahçesinde 25 gösteri grubu ile büyük bir çoşkuyla kutlandı.

Mrt

22 Mart 2014 tarihinde toplanan ilçe öğrenci meclisimizde alınan kararlar gereği Okul Öğrenci Meclisinin koordinatörlüğünde 'Kütüphanelerimiz Çocuklarımızla Güzel' adlı ortak kitap okuma etkinliği  yapıldı. 29 Mart Cuma günü sabahçı öğrencilerimizle saat 11.00 de, öğleci öğrencilerimizle  saat 14.00 de okul öğrenci meclisi üyeleri okul kütüphanesinde  diğer öğrencilerimiz kendi sınıflarında  yirmi dakika okuma etkinliği  yapmışlardır.

Mrt

Tüm kahraman şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

Mrt

14 Mart 2024 tarihinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz  okulları arasında düzenlenen satranç turnuvasına katılan öğrencilerimiz ikinci turdalar.Öğrencilerimizi kutluyor başarılarının devamını diliyoruz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşının kabulü ile ilgili okul törenimizde emeği geçen öğretmen öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ile ilgili sınıflarımızda etkinlikler düzenlenmiştir.

Esenyurt Cocuk Atletizm Şenliği. 07.03.2024

Erkekler de

2.lik

4.lük

5.ncilik

Kızlarda 1 tane 5. ncilik

Şbt

“Dance of Words”, “Kelimelerin Dansı” projemiz öğrencilerimize dilin zenginliğini keşfetme fırsatı sunan etkileşimli bir dil ve kültür projesidir.

Öğrencilerimiz ana dillerindeki özel kelimeleri paylaşarak, İngilizce’deki karşılıklarını da öğreniyorlar.

Dilin renkli dünyasını oyunlar, hikayeler, beyin fırtınası, kelime görselleri oluşturma etkinlikleri aracılığı ile keşfederler. Böylece dil becerilerini geliştirirler.

Projemiz; Türkiye, Moldova, Makedonya ve Romanya’dan ortak okullarla, Avrupa Öğrenci Eğitim Platformu (European Student Education Platform- ESEP-) üzerinden yürütülmektedir

Şbt

2.sınıf öğrencilerimiz çarpmatikle eğlenceli matematik etkinliği yaptılar.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 1.dönem sonu faaliyet haftası uygulama kılavuzu ve programına göre sınıflarımızda etkinliklerimiz devam ediyor.

Ara

Bakanlığımızca ;"Görevimiz İlk Yardım" sloganı ile başlatılmış olan öğretmen, öğrenci ve velilerimizde ilk yardım bilincinin geliştirilmesi hedeflenen, yaralanma ve sakatlanmaların azaltılması amacıyla yürütülen "Çocuklarımız İlk Yardımla Daha Güvende" ana projesi kapsamında sürdürülen ilk yardım eğitimleri bizim okulumuzda da  29 Aralık 2023 cuma  gerçekleşmiştir. Yasemin GÜNEY tarafından velilerimize yönelik "İLKYARDIM " semineri olarak gerçekleştirilen seminerden sonra okulumz öğrencilerine de seminer verilmiştir.

Ara

İnsan Hakları ile ilgili afiş hazırlandı. Tüm öğrenciler resim yaptılar .Şiir yazıp süslediler. okul panolarına asıldı. İnsan hakları ile ilgili yazılan hazırlanan yazılar ve şiirler okundu.

Ara

Okulumuz konferans salonun da 4 aralık saat 09:00 da yapmış olduğumuz etkinliğimizle   engelli bireylerimizin karşılaştıkları engelleri fark etmek, anlamak ve ortadan kaldırmak amacıyla haklarına vurgu yaparak toplumsal farkındalığı oluşturmayı amaçladık.

Ara

06 Aralık 2023 Salı günü  sabah 10:00 ve öğleden sonra 14:00 da olmak üzere tüm okulumuza tatbikat yaptırılmıştır.Tatbikat sonrası    Esenyurt Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü Sivil Savunma Amirliği tarafından, Tahliye Tatbikatı ve Afet Bilinci Eğitimi   verilmiştir.

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü